Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies

INFORMACIÓ SOBRE EL NOU TANCAMENT DE L’ESPORT CATALÀ

5/01/2021

Compartim amb vosaltres la informació elaborada des de la secretaria general i serveis jurídics de la UFEC sobre les noves restriccions pel tancament de l'esport. Aclarir també que les instal·lacions que acullen entrenaments o competició de caràcter estatal, internacional o professional no resten subjectes a les limitacions de les noves restriccions.

La informació és la següent:

Adjuntem la resolució de salut publicada avui amb les noves mesures restrictives que afecten l'esport. Com sabeu, les noves limitacions a la pràctica esportiva, vigents del dia 7 al 17 de gener, inclouen:

El confinament territorial s'estableix en l'àmbit municipal. En l'àmbit de l'esport, es pot sortir del municipi corresponent per assistir a competició estatal, internacional o professional. Està permès la pràctica esportiva individual a l'aire lliure entre municipis limítrofs.  

La pràctica esportiva a l'aire lliure dins del municipi es limita a grups de fins sis persones (incloent el personal tècnic, en el seu cas).

Tancament d'equipaments esportius coberts, a excepció de les piscines.

Obertura de piscines per pràctica individual, amb aforament màxim del 30% i control d'accés. Es permet l'ús de vestidors.

Obertura d'equipaments esportius descoberts per pràctica individual o en grups de fins a sis persones (incloent el personal tècnic, en el seu cas), amb aforament màxim del 50% i control d'accés. No es permet l'ús de vestidors a excepció dels usuaris de piscines.

La competició d'àmbit català resta suspesa.

Està permesa la  celebració de competició estatal, internacional o professional.

Reproduïm també el comunicat emès per la UFEC en denúncia de les mesures preses pel Govern en l'esport.

Les federacions esportives denuncien que tornarem a la pràctica esportiva preolímpica

ESPORT CATALÀ

Les federacions esportives catalanes i la UFEC denuncien que aquest quart tancament de les instal·lacions significarà un cop de mort a l’esport català i els farà tornar als índexs de pràctica esportiva dels anys 80. Després de 9 mesos sense competició, el confinament, les restriccions horàries i de competicions, l’esport català i de base ha d’afrontar ara un nou tancament injust i arbitrari.

L’esport és segur, i ho ha demostrat tot el sector amb la confecció i aplicació de protocols de seguretat molt restrictius i amb una traçabilitat molt confiable. A més, l’esport no contagia sinó que l’activitat esportiva millora la salut de la ciutadania per lluitar en millors condicions contra la COVID-19.

La pràctica majoria de comunitats estan fent pràctica esportiva i competicions, cosa que representa un greuge comparatiu. També, la resta de sectors no han patit noves restriccions que anul·len completament la seva activitat, sinó que segueixen funcionant.

D’altra banda, les indemnitzacions anunciades de 15 milions d’euros per aquest nou tancament són totalment insuficient. Les pèrdues mensuals del sector són de 70 milions d’euros mensuals, per tant demanem compensacions que estiguin a l’altura del que representa l’esport català en el seu conjunt i en el teixit productiu català. 

Per tot plegat, presentarem una nova demanda judicial per ser una decisió sense fonament; i preguem al govern una rectificació i assumpció de responsabilitats.

SIGNAR AQUÍ PER FER DE L’ESPORT UN SERVEI ESSENCIAL.