Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies

JÉSSICA ROMO: "SERIA UN SOMNI VEURE ALGUNA DEL CFS CORBERA AMB LA SELECCIÓ ABSOLUTA FEMENINA AL MUNDIAL 2021”

16/06/2020

Parlem amb Jéssica Romo, actual secretària i futura presidenta del CFS Corbera, un club que va ser creat l’any 2007.

La Jéssica, que és tot un referent dins el Baix Llobregat, ens donarà els detalls sobre l’actualitat del club i també les claus d’un nou projecte amb nois i noies amb diversitat funcional. També ens donarà el seu punt de vista sobre la crisi per la Covid-19 i les dificultats econòmiques i socials que, segons la seva opinió, patiran els clubs esportius arran de la mateixa.

Romo també parla de les seleccions catalanes, de la gestió federativa i defensa la figura de la dóna al món de l'esport. Per últim, agraeix als seus patrocinadors el seu suport al CF Corbera. 

Com creu que afectarà la pandèmia que patim a l'esport amateur?

La pandèmia ja ha afectat els clubs, nosaltres entre ells, ja que si a nivell econòmic ja es prou difícil tirar endavant un club, en unes circumstàncies com les que estem vivint encara ho és més. La situació és d’incertesa, i per tant no sabem fins a quin punt ens afectarà finalment per tornar a estar al 100%, sobretot a nivell esportiu i emocional dels jugadors.

Està d'acord amb l’opció escollida per donar per finalitzades les competicions d’aquesta temporada? És a dir, ascensos sí, descensos no i proclamar campions a tots aquells que van acabar la primera volta en primera posició.

Crec que sí, la decisió presa en quant a la finalització de les competicions ha estat la correcta per no perjudicar ningú. L'entenc com una decisió molt encertada, i tots hem d'acceptar que ha de ser així, ja que no era fàcil de prendre-la.

Ens pot explicar a grans trets la trajectòria del seu club?

El CFS Corbera és un club relativament jove, va ser fundat a l'any 2007 pel nostre director esportiu, David Martínez Soler. Vam començar amb dos equips i en pocs anys vam anar creixent. 

Sempre hem tingut molt clar quina és la nostra filosofia de club i de l’escola, que és fer esport i inculcar als nostres joves els autèntics valors de l’esport pel damunt de la competició i la competitivitat. Al principi jugàvem al Consell Escolar, després vam federar algun equip i, de mica en mica, els hem federat a tots, excepte al benjamí, perquè la filosofia del club és una mica primer és el fer esport i que els nostres nens i nenes aprenguin què és un esport d’equip, i després ja competirem. 

Sobretot intentem que això sigui una diversió i que els nostres nens, nenes i adolescents gaudeixin del temps lliure que hi dediquen, perquè ja tenen prou obligacions als col·legis, instituts i universitats, de manera que volem que, quan arribin als entrenaments, no trobin una disciplina fèrria. Intentem que tot sigui un joc, que sigui amè, esdevenir una família i, per sobre de tot, que hi hagi els sentiments. El temps de lleure és molt important, i el que cadascú faci en aquest temps ha de ser alguna activitat que l'ompli i li agradi. 

Així doncs, el nostre director esportiu, el David, va començar a treballar, i quan vaig conèixer la filosofia del club, em va agradar, vaig decidir formar part del projecte i posteriorment vaig decidir mantenir-la, posar-la en valor i treballar molt, perquè crec en aquest projecte que va començar el David i crec que ho estem fent bé. Gran part dels nostres entrenadors són joves que han crescut a l’escola del nostre club, que han aprés aquesta filosofia i que, per tant, durant els entrenaments eduquen els jugadors i jugadores amb els mateixos valors que van rebre ells quan eren petits. És, doncs, tot un procés d'evolució.

Esportivament també hem tingut una bona trajectòria, encara que som un club relativament jove. Hem aconseguit alguns campionats femenins a la FCF. També hem aconseguit campionats femenins i masculins, de cadets de Lliga i Copa a la FCFS. En conseqüència, doncs, te n’adones que esportivament s’està fent bona feina. Estem aconseguint uns bons resultats esportius, no oblidant els nostres principis com a club. Tot plegat, una bonica història.

Quins nous reptes de futur té ara el CFS Corbera?

Doncs ara estem molt il·lusionats amb un nou projecte que vam començar la darrera temporada i que ens està donant moltes alegries. Temin un equip de diversitat funcional amb joves de la nostra zona que no tenien cap opció esportiva. Els hem donat l'oportunitat de jugar a futbol sala, perquè ells tenen dret a jugar i a gaudir del nostre esport. Tenim ara mateix un equip amb deu nois i una noia i estan supercontents i motivats. Ha estat, i ho és a diari, una experiència molt bonica. Un dels nostres entrenadors, a part d’ésser monitor de futbol sala, és també educador social. Amb ell hem gaudit de poder tirar endavant aquest projecte. Animo a tothom a treballar en aquest sentit, ja que és molt gratificant i els joves s'ho mereixen. Ho valoren i gaudeixen moltíssim. 

I pel que fa a projectes esportius a nivell federat, doncs sobretot el femení. Seguim fomentant el futbol sala femení, i el fem créixer motivant les nostres nenes més petites i en general el projecte. Es tracta de continuar endavant amb les mateixes ganes i amb la mateixa il·lusió.

Com aconsegueixen tenir equips en totes les categories de base?

Doncs imagino que tenim equips en totes les categories perquè oferim una opció diferent. Segur que és per la forma de treballar. Corbera és un poble petit i el boca-orella funciona i, qui ens coneix, sap com treballem i busca que allò que nosaltres oferim. Qui prova amb nosaltres, es queda al club. Això és molt important en un poble petit com Corbera.

També vull donar les gràcies molt especialment als nostres patrocinadors, que són una part essencial del club. Vull reconèixer el suport de Transportes Soria, que va permetre la renovació de l’equipament esportiu de tots els nostres jugadores i jugadores. Igualment, agraeixo el seu suport als nostres actuals patrocinadors: Autocorb, Fusteria Pere Pau, Ferreteria Esteve i Bar Avenida II. Sobretot, moltes gràcies per fer-ho possible.

L’equip sènior ha quedat campió del la categoria 2a Nacional, i per tant aconsegueix l’ascens a la màxima categoria de la FCFS. El fet de poder arribar a disputar competicions europees, què suposa per als jugadors?

El nostre primer equip es va formar fa gairebé poc, porta tres anys a la competició, ja que abans no teníem equips sèniors. Ens trobàvem que, quan acabàvem els nostres jugadors a la categoria juvenil, no els hi podíem oferir una sortida esportiva. Per aquesta raó, vam crear l’equip sènior, per donar continuïtat als nostres juvenils, una vegada deixaven per edat aquesta categoria. El sènior format per jugadors del club de tota la vida. De fet, un dels requisits per accedir al nostre equip sènior és haver-se format al club, amb el que són nois que han crescut aquí. El fet d’arribar fins aquí i jugar a la màxima categoria, està essent per a ells una experiència espectacular. Estan encantats, súpermotivats, i això de jugar a nivell europeu és un al·licient molt gran per a un grup de nois que porten molts anys jugant junts. Van a per totes.

Pel que fa a les seleccions catalanes, tant a nivell estatal amb la participació als Campionats de Seleccions Autonòmiques, com a nivell internacional amb la participació de Catalunya en Europeus i Mundials, quina consideració li mereix? Creu que suposa una motivació extra per als jugadors i per als clubs que els formen?

Les seleccions catalanes suposen una motivació extra per als nostres joves, que s'ho prenen amb molta il·lusió i amb moltes ganes. Crec que és una gran sortida, molt treballada. Jo he tingut la sort de tenir jugadors al Mundial sub 13 i va ser una experiència molt bonica. I a nivell organitzatiu va ser fantàstic. El seleccionador va tractar els nens molt bé i aquesta experiència els dona alè per continuar. Crec que el departament de seleccions ha de continuar treballant per què és molt important. És com tot a la vida: quan ens esforcem, ens agrada arribar lluny, i esportivament, és el camí.

La passada temporada, la Selecció absoluta va disputar a Corbera un partit preparatori per al Mundial d’Argentina, amb un gran seguiment. Després de l’experiència viscuda, els agradaria que la Selecció tornés a jugar al seu pavelló?

El partit que va enfrontar la nostra Selecció davant el club colombià Caciques del Quindío va ser una experiència molt agradable. Repetiríem sense pensar-ho dues vegades. Sempre que puguem i tinguem la disponibilitat del nostre pavelló, estem disposats a col·laborar amb la FCFS. Va suposar un moment de trobada molt bonic, vam fer molts amics a Colòmbia. Per a nosaltres, que som un club petit, va suposar un fet important. Agraeixo a la FCFS que pensés en el poble de Corbera i en el nostre club per apropar-nos la nostra Selecció amb un partit internacional. Pel nostre club va ser molt positiu a tots els nivells.

La FCFS està portant a terme la campanya FUTSALFEM. Què li sembla que la FCFS recolzi el futbol sala femení amb campanyes com aquesta? Espera que el seu club pugui aportar jugadores per al proper Mundial Femení 2021?

FUTSALFEM? Sempre. S’han de fer campanyes, valorar-les, recolzar-les, gaudir-les. És molt important fer costat a les noies activament. Jo, sempre que tinc l'oportunitat, acompanyo les meves jugadores on hagin de jugar. Ara mateix, tenim quatre jugadores convocades per als entrenament de la Selecció i estan il·lusionadíssimes. Per elles és un somni formar part de la Selecció, ja que són molt joves. Si arribessin a ser convocades per al Mundial femení de 2021 seria un somni fet realitat.

Després de dos anys a la FCFS, que li ha semblat la gestió de l'actual junta directiva de la FCFS i el servei que s'ofereix als clubs?

El CFS Corbera és un club que porta poc temps a la FCFS, però la rebuda que hem tingut per part de la junta directiva, presidida pel Dani Vives, ha estat allò que anàvem buscant. Buscàvem un bon tracte humà, buscàvem persones i sentir-nos recolzats i en família, i la veritat és que en aquest ho hem trobat i en gaudim. La gestió evidentment pot millorar-se, però també pot ser molt pitjor. Mentre es facin les coses amb transparència, afecte i humanitat, cal valorar-les, ja que els clubs fem una feina voluntària al nostre temps lliure i sabem el que costa i el que és gestionar qualsevol entitat esportiva. 

En general, doncs, s'ha de ficar en una balança i valorar-ho. Després de la meva anterior experiència, valoro molt el tracte humà. El fet de trucar per telèfon i que, quan te l’agafin, trobis una persona al darrere que et respongui i que t’ajudi. Per al nostre club és molt important.

Què en pensa del fet que cada cop trobem més dones al capdavant de projectes esportius? Creu que encara queda feina pendent o que la figura de la dona al món de l’esport ja està consolidada?

La figura de la dóna al món esportiu està cada cop més normalitzada. Encara, però, queda molt per fer, i cal creure en les persones independentment de que siguin homes o dones. Ambdues poden ser igual d’importants i de capacitades per parlar d’esports, en aquest cas de futbol sala. Jo porto sis anys a la junta directiva del meu club. Estic molt contenta. La veritat és que mai m'han fet sentir malament per ser dóna, i si ho ha fet algú, no li dono cap importància. Al principi, suposo que, com tothom, pots trobar-te una miqueta perduda, però és qüestió de ganes i de creure en una mateixa. Crec que encara falta consolidar aquesta realitat i que acabi sent totalment normal i no cridi l'atenció que una dona pugui encapçalar qualsevol club de qualsevol esport. Crec que homes i dones estem totalment capacitats per afrontar aquest món, i a mi particularment m'agrada molt la feina que desenvolupo i n'estic molt satisfeta. Jo, com a dona al capdavant del meu club, valoro molt aquesta experiència.