Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies

SUD-ÀFRICA DESPERTA DEL SOMNI A CATALUNYA, QUE ES QUEDA A LES PORTES DE LES SEMIFINALS

5/04/2019

Tres gols en només dos minuts. Tres cops durs en un vist i no vist. 120 segons per oblidar que han pesat com una llosa sobre Catalunya i, malauradament, han marcat clarament el partit de quarts de final en el qual la Selecció s’ha despertat del somni de disputar, per primer primera vegada, les semifinals d’un Mundial. Tret d’aquest forat negre que ha anat del minut 21 al 22, i que ha significat passar de l’1-1 a l’1-4, en la resta del partit Catalunya ho ha intentat davant una Sud-àfrica molt poderosa físicament que ha acabat imposant la seva llei.

El partit amb Sud-àfrica ha estat com s’esperava, tot un duel d’estils: un joc més tècnic buscant la possessió per part de l’equip que entrena Jordi Rexach, i una pressió asfixiant, un joc molt físic i un pèl anàrquic del seu rival.

El sud-africans, especialment en els primers 10 minuts, no han deixat sortir Catalunya gràcies a la seva gran pressió. Per a ells han estat les millors ocasions, però la falta de punteria i les espectaculars parades de Jaume Bonada mantenien el 0-0 en el marcador.

A partir del minut 11, les forces s’han equilibrat. Catalunya ha començat a fer el seu joc, a tocar més la bola i a sortir de pressió amb parets i passades llargues. L’atreviment li ha donat fruits i s’ha avançat en el marcador gràcies a un gran gol de fort xut de Nacho Vega.

A partir de l’1-0, el partit s’ha mantingut igualat, amb atacs i arribades per als dos equips –més clares les del rival–, fins que a falta de dos minuts, Auguston Leonard ha empatat el partit d’un xut creuat. Amb l’1-1 s’arribava al descans i Catalunya tenia totes les opcions intactes.

Després del descans van arribar els tres gols que van posar el partit molt coll amunt per als homes de Jordi Rexach, encara que en tres contraatacs, quasi immediats, hagués pogut marcar, escurçar distàncies i enganxar-se al partit.

Al final, l’estil sud-africà va imperar, va saber portar el partit al pla físic, sense control clar i jugant a la contra. Més desordre que control i fort intercanvi de cops, i de gols, que van deixar el marcador final en 3-7.

La millor classificació en un Mundial

Malgrat la derrota, la Selecció Catalana té una molt bona progressió i ha anant de menys a més en les tres cites mundialistes que ha disputat.

Al 2007, en la seva estrena en un Campionat del Món, Catalunya va finalitzar tretzena, i quatre anys més tard (2011), va ser setena. Vetada al 2015 a Bielorússia, on no va poder participar malgrat estar classificada, ara a Argentina lluitarà –aquest dissabte a Iguazú– pel cinquè i sisè lloc davant la potent Colòmbia, la campiona dels dos últims mundials. Passi el que passi, doncs, aconseguirà el millor resultat de la seva història.

Les semifinals del Mundial les disputaran Argentina-Paraguai i Brasil-Sud-àfrica.

Catalunya: Jaume Bonada, Gabri Fargas , Nacho Vega, Sergi Climent, Òscar Blanco, Roger Aubareda, Ernest Tabueña, Sergio Saavedra, Eric Rodoreda, Josemi Lamora, Àlex Trilla i Dani Casanovas.

Sud-àfrica: Smith, Johannessen, Hill, Maluli, Tshabalala, Mokolel, Vere, Leonard, García, Koert i Taliep.

Gols: 1-0, m. 12 Nacho Vega; 1-1, m. 18 Leonard; 1-2, m. 21 Leonard; 1-3, m. 22 Koert; 1-4, m. 22 Koert; 2-4, m. 32 Josemi Lamora; 2-5, m. 34 Koert; 2-6, m. 38 José García; 3-6, m. 39 Sergio Saavedra (penalty); i 3-7, m. 40 García.

Àrbitres: Javier Petrino (Argentina) i Giusseppe Brunacci (Itàlia).

Incidències: Partit corresponent als quarts de final celebrat a Montcarlo. Mazarico, tercer porter, ha estat el jugador que ha quedat fora de la convocatòria.