Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies
5/12/2023 Catalunya ascendeix a la quarta posició en un Mundial de Futsal històric

El Mundial de Futsal jugat a Mèxic, Baja California, ha culminat amb un gir inesperat que ha posat Catalunya en una posició històrica. Després de quedar en una merescuda cinquena posició durant la competició, Catalunya ha experimentat un ascens sorprenent al medaller final, col·locant-se com a quart classificat a nivell mundial. Aquesta nova posició situa Catalunya com la selecció europea més ben classificada en aquest prestigiós torneig.

 

La reorganització dels resultats es deu a la desqualificació de la Selecció del Marroc, que jugava la semifinal contra l'Uruguai. Al descans, Marroc es trobava en desavantatge amb un marcador de 3 a 0. A causa d'incidents ocorreguts durant el descans, ja no es va jugar la segona part del partit, i el comitè organitzador va prendre la decisió de sancionar a la selecció del Marroc. Aquesta sanció va canviar el panorama de la classificació final i va situar Catalunya en una posició més destacada. El podi del Mundial de Futsal es va configurar amb Paraguai com a campió, seguit de l'Uruguai i Colòmbia. Catalunya, a conseqüència dels esdeveniments, va obtenir l'honor de ser reconeguda com a quart classificat, consolidant així una fita històrica per al futsal català.

 

Amb aquesta inesperada ascensió, Catalunya surt de Mèxic amb un lloc destacat a la història del futsal. Els jugadors i cos tècnic han aconseguit una fita important i han portat la selecció catalana a una posició de rellevància mundial. L'orgull i l'alegria ressonen a l'equip català, que ha superat totes les expectatives i ha demostrat la seva vàlua en el context internacional.

 

El Mundial de Futsal a Mèxic, més enllà de les expectatives i els resultats, ha escrit una nova pàgina d'èxit per a Catalunya en aquest esport. Aquesta quarta posició representa un triomf per als jugadors, cos tècnic, directius i aficionats que han recolzat amb passió la selecció catalana al llarg d'aquest emocionant mundial. Catalunya se'n va amb el cap alt, amb una fita assolida i amb la determinació de continuar creixent i brillant en el món del futsal internacional.

 

5/12/2023 Nivell excel·lent de l'arbitratge català a la Final del Mundial de Futsal 2023

El Mundial de Futsal 2023 jugat a Mèxic, Baja California, va arribar al seu clímax amb una final espectacular i la destacada participació de dos àrbitres de la Federació Catalana de Futsal, subratllant així el nivell excepcional de l'arbitratge català a nivell internacional. L'instructor Josep González i Samuel Serrano, membres destacats de la federació, van demostrar la seva habilitat i professionalisme al llarg del torneig, ambdós essent cridats a dirigir la final que va enfrontar Paraguai i Uruguai.

Josep González va ser designat àrbitre en diversos partits del torneig, i aquesta designació va incloure l'honor d'assumir el control de la final. Samuel Serrano, així mateix, va participar com a àrbitre en diversos enfrontaments i va ser triat per xiular també la gran final. La presència d'aquests dos professionals catalans a una cita tan important ressalta la qualitat i el reconeixement internacional de l'arbitratge català.

 

La final, que va enfrontar Paraguai i Uruguai, va ser una exhibició de destresa i intensitat, tot i la duresa del joc. El marcador final va reflectir la clara superioritat de Paraguai, que va aconseguir una victòria contundent de 6 a 1 sobre l'Uruguai. Malgrat la intensitat del partit, cap incident o polèmica va tibar l'ambient de la final, destacant la impecable gestió dels àrbitres catalans. Ambdós àrbitres van dirigir el partit amb una autoritat exemplar, assegurant-se que les regles es complissin sense interrupcions innecessàries. La seva presència va contribuir a una final sense incidents destacables, permetent als jugadors demostrar el seu talent i als espectadors gaudir d'un espectacle emocionant.

 

Amb aquesta destacada actuació dels àrbitres catalans, la Federació Catalana de Futsal reafirma la seva reputació com una entitat que promou i desenvolupa un nivell excepcional d'arbitratge en el món del futsal. La final del Mundial de Futsal a Mèxic no només va consagrar un campió sinó que també va posar de manifest l'excel·lència dels professionals de la federació catalana, que continuen destacant en esdeveniments internacionals d'aquesta magnitud.

4/12/2023 Catalunya fa Història al Mundial de Futsal 2023, quedant per primera vegada en 5a posició

Ahir diumenge, Catalunya va escriure una pàgina històrica en el Mundial de Futsal 2023 jugat a Mèxic, Baja California. Enfrontant-se a la selecció Mexicana pel 5è i 6è lloc, la victòria no només representaria un triomf en el partit sinó també la millor classificació de Catalunya en un mundial, superant l'anterior sisena posició. El marcador final de 3 a 3 va portar el duel directament als penals, on Catalunya es va imposar per 3 a 1.

 

El partit va començar amb una gran actuació d'Alexis Postigo, qui va marcar ràpidament dos gols, col·locant Catalunya amb un avantatge de 0 a 2. Malauradament, la selecció es va relaxar, permetent que Mèxic entrés en el joc i, després de protestes i lluita, igualés el marcador amb dos gols. Amb un empat 2 a 2, es va arribar al descans amb la incertesa del resultat.

 

La segona meitat va veure una Catalunya decidida a prendre la iniciativa, tot i no definir de cara a la porteria. No obstant això, Mèxic va aprofitar els moments d'incertesa per avançar-se al marcador, fent el 3 a 2. Catalunya va lluitar fins que Pau Anducas va aconseguir l'empat definitiu 3 a 3. Amb el temps reglamentari acabat, el partit va passar directament als penals.

 

La loteria dels penals es va decantar aquesta vegada a favor de Catalunya. Els tres penals de Catalunya van ser marcats impecablement per Oriol Miró, Pere Cortacans i el definitiu, convertit per Aiax Claus, desencadenant l'eufòria a les files catalanes. Per part de Mexic, van marcar el primer penal, però Carlos Mazario, el porter que ahir va defensar la porteria catalana, va aturar el segon llançament, afegint emoció als penals.

 

El partit va presentar moltes rotacions per part de Catalunya, amb alts i baixos i fins i tot dues expulsions, que van limitar les opcions de canvi, dificultant la coherència en el desenvolupament del duel. Malgrat les dificultats, Catalunya va saber mantenir-se ferm i fer front a les adversitats. La part positiva va ser l'oportunitat per a alguns jugadors menys habituals de brillar en aquest moment crucial.

 

Com a conclusió podríem destacar que Catalunya va demostrar una notable capacitat d'adaptació. Demà dimarts, amb la feina feta, l'equip tornarà a les terres catalanes amb l'orgull d’haver fet un gran paper, i amb l'esperança de continuar creixent en el futsal. Recordem que l’any vinent serem els amfitrions del Mundial 2024, que es disputarà a Catalunya.