Federació Catalana de Futbol Sala
C/Guipuscoa 23-25 5e pis 08018 Barcelona
Tel. 93 244 44 03
Fax 93 247 34 83

CATALUNYA ES REIVINDICA AMB UN QUART LLOC FINAL

26-11-2018 | | |

La Selecció perd per un ajustat 4-2 davant Brasil i acaba quarta al Mundial Sub 20 de Colòmbia, tota una fita per a la història del futbol sala català

La ciutat colombiana de Valledupar, capital mundial del vallenato, estarà vinculada per sempre més a l’esport català en general, i al futbol sala en particular. 

Catalunya arribava a la gran cita de Colòmbia amb la il·lusió i l’orgull que comporta disputar un Mundial oficial, i amb el somni de donar una bona imatge i ser els millors ambaixadors possibles del país després d’haver estats els millors d’Europa. 

Després de sis intensos partits en set dies, la Selecció ha superat les seves expectatives amb nota. S’ha reivindicat i ha situat el futbol sala català al mapa mundial fent història, aconseguint aquesta quarta plaça en un Mundial Sub 20 farcit de seleccions formades per jugadors professionals, amb pressupostos infinitament superiors al català i amb equips dissenyats, des de fa mesos, per ser campions.

Catalunya ha compensat aquestes grans diferències sobre el paper, amb esforç, un bon futbol sala i, per sobre de tot, amb un gran esperit competitiu i de lluita. Un esperit, un segell, que l’ha dut a plantar cara a les millors seleccions del planeta. 

L’últim exemple ha estat el partit pel tercer i quart lloc, en el qual Catalunya ha perdut per 2-4 davant Brasil en un duel de desgast i equilibrat en moltes fases del joc, que s’ha decantat de costat brasiler gràcies a la seva millor eficàcia davant la porteria.

Al final del torneig, tant el president de la FCFS, Dani Vives, com el seleccionador Jordi Castejón han coincidit a l’hora d’assenyalar que “aquesta quarta posició és una gesta pel nostre esport. Ens hem enfrontat amb les millors selecciones del món i hem demostrat que estem a un molt bon nivell. Aquests nois han fet un esforç espectacular i han deixat el llistó molt alt. Ara hem de gaudir d’aquest èxit i l’objectiu és intentar créixer i seguir treballant pel futbol sala de casa nostra”.

En la gran final, Paraguai ha remuntat un 0-2 davant Argentina per guanyar per 3-2 i aixecar el títol de campió.

Catalunya: Pans, Claus, De Castro, Adroher, Pérez, San José, Gibert, Melich, Hens, Pascual, Sobreroca i Gutiérrez.

Brasil: Rodríguez, Lima, Da Silva, Vrdi, Lazarribuena, Matheus, Murillo, Henrique, Paranitas, Junior Da Lima, Almeida i Carneiro.

Gols: 0-1, 8 Paranitas; 0-2, m. 15 Junior Da Lima; 1-2, m. 18 Sobreroca; 1-3, m. 26 Da Silva; 1-4, m. 37 Almeida i 2-4, m. 38 Almeida (pp). 

Àrbitres: Marcos Álvarez (Colòmbia) i Daniel Herrera (Bolívia).

Incidències: Partit celebrat al Coliseo Cubierto Julio Monsalvo Castilla de Valledupar corresponent al partit per tercer i quart lloc del Mundial Sub 20 de futbol sala.

Notícies relacionades