Federació Catalana de Futbol Sala
C/Guipuscoa 23-25 5e pis 08018 Barcelona
Tel. 93 244 44 03
Fax 93 247 34 83

CASTEJÓN VOL AL MUNDIAL C20 UN EQUIP COMPROMÈS AMB CATALUNYA

23-10-2018 | | |

  • El tècnic lleidatà donarà la llista definitiva de 12 jugadors durant la primera setmana de novembre.
  • El torneig es disputarà Colòmbia del 18 al 26 i Catalunya compartirà grup amb Argentina, Marroc i Bolívia.

Jordi Castejón Añorga, un entrenador lleidatà de 31 anys instal·lat a Girona, serà l’encarregat de dirigir la Selecció de Catalunya al Campionat del Món Sub 20 de Colòmbia, un torneig en el qual espera que els jugadors i ell mateix estiguin a l’alçada i compromesos amb allò que suposa representar Catalunya al màxim nivell.

Castejon és graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, tècnic de Nivell 2 de Futbol Sala i Màster del Professorat en Educació Física. Malgrat la seva joventut, compta amb una àmplia experiència a les banquetes del futbol sala, ja que va ser segon entrenador i preparador físic del Gran Canaria FS de la LNFS a la temporada passada, i anteriorment ja havia obtingut l’ascens a 3a Nacional amb el CUFS Lloret. És, a més, seleccionador de la UdG (Universitat de Girona) i des del 2014 ha estat al capdavant de la direcció esportiva del Girona EFS.

Ara afronta amb la màxima il·lusió el repte que suposa el Mundial sub 20, que es disputarà del 18 al 26 de novembre a la ciutat colombiana de Valledupar, concretament al Coliseo Julio Monsalvo, un escenari que pot donar cabuda a 20.000 espectadors i en el qual la selecció amfitriona estarà força recolzada per tal de fer front a rivals com Catalunya.

Per a Jordi Castejon, l’objectiu de la selecció catalana al Mundial sub 20 és, pel damunt de tot, “representar Catalunya de la millor manera possible i competir al màxim de les nostres possibilitats”. El tècnic entén que les opcions del combinat català passen per “classificar-nos pels quarts de final i, a partir d’aquí, intentar arribar el més lluny possible”.

Cal recordar, en aquest sentit, que Catalunya ha quedat enquadrada al grup B juntament amb Argentina, Marroc i Bolívia, i que passen a quarts de final els dos millors de cadascun dels tres grups més els dos millors tercers. Un grup que, al parer de Jordi Castejón, “és bastant complicat i on pot passar qualsevol cosa”. De fet, el rival al que millor coneix és el Marroc, amb el qual van empatar (6-6) a l’Europeu, un torneig en el qual Catalunya va acabar proclamant-se campiona, Marroc subcampiona i Itàlia tercera. 

Pel damunt dels resultats, però, Jordi Castejon vol un equip que domini diferents registres per tal de “poder adaptar-nos a les diferents situacions de partit i competició que es poden donar durant el Mundial. L’equip ha d’estar preparat davant d’aquestes circumstàncies, tant tàcticament com sobretot mentalment, ja que els exigim un gran compromís  i sacrifici per defensar Catalunya a un Mundial”.

En aquest sentit, l’entrenador insisteix en què “som uns privilegiats i hem d’actuar com a tals, l’esforç individual és innegociable i tenim clar que això ens donarà un major rendiment col·lectiu. A més, serà molt important la unió del grup i la companyonia entre tots els integrants, ja que a les bones en gaudirem més i a les males podrem capgirar la situació”.

Pel que fa a la resta de rivals, al grup B hi seran Colòmbia, Austràlia, Índia i Sud-Àfrica; i al C, Paraguai, Brasil, Itàlia i Estats Units. De tots ells, Jordi Castejon veu com a favorites les seleccions sud-americanes, sobretot a l’amfitriona Colòmbia.

Jordi Castejon té previst donar la llista definitiva de 12 jugadors a partir de la setmana del 29 d’octubre, ja que el diumenge 28 faran l’últim entrenament de proves, tot i que la base ja està bastant definida i només falta per decidir els 12 noms definitius. L’expedició catalana viatjarà cap a Colòmbia el dia 16, i l’equip debutarà el 19 de novembre contra Bolívia, jugarà el segon partit el dia 20 davant Argentina i tancarà la primera fase el 21 contra Marroc. L’expedició estarà encapçalada pel president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Dani Vives, i també inclourà l’àrbitre Samuel Serrano, que ha estat l’escollit pel Comitè Tècnic d’Àrbitres amb la finalitat de ser el representant de l’arbitratge català a Colòmbia.  

Notícies relacionades